Potrivit Direcției Generale a Poliției Locale (DGPL) Constanța, bărbatul a fost depistat în după-amiaza zilei de joi, în zona Casa de Cultură.

Folosindu-și autoturismul Dacia Logan, șoferul făcea transport de persoane în regim taxi fără a avea dotările necesare conform legislației în vigoare: casetă luminoasă, ecuson cu autorizația pe caroserie, aparat de taxare etc. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul nu era autorizat de autoritatea publică locală pentru a presta acest serviciu.

Bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 2000 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Pentru a evita orice incident neplăcut, constănțenii ar trebui să respecte câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să folosească doar autovehicule autorizate, inscripționate corespunzător, care au toate elementele de recunoaștere în dotare (casetă luminoasă, listă de preturi, ecuson cu autorizație), să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241484205.“, a transmis DGPL.

(Visited 752 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.