În primă fază, ierarhul de la Constanța a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru că a încălcat regulile de carantinare după întoarcerea din Iordania. Arhiepiscopul Teodosie, care nu este vaccinat anti-COVID-19, ar fi trebuit să respecte o perioadă de carantinare de 10 zile. De asemenea, Teodosie fusese anunțat de DSP că este caz contact al unui pacient cu COVID-19. Ierarhul nu a ținut cont și a ales să se deplaseze în județul Suceava și, de asemenea, să țină o slujbă în interior la Constanța.

Imaginile au fost transmise chiar de Arhiepiscopia Tomisului, pe pagina de Facebook, iar autoritățile s-au autosesizat.

„În jurul orei 8.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020”, a transmis IPJ Constanţa.

A doua amendă a venit câteva ore mai târziu, tot cu 1.000 de lei, după ce Teodosie a fost văzut din nou pe strada Arhiepiscopiei.

„Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis IPJ Constanța.

Amintim că, în 2020, un bărbat din Prahova a fost amendat de DSP Prahova cu suma de 10.000 de lei după ce a părăsit locuința în care se afla în carantină pentru a merge la Primărie, relata Mediafax.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.