Decizia Curții de Apel Galați este definitivă. Judecătorii au respins recursul arhiepiscopului Teodosie și au menținut astfel decizia Tribunalului Constanța. Conform deciziei, Teodosie nu mai poate preda la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius“ (UOC), unde a fost decan vreme de 15 ani.

Teodosie Petrescu, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2021.

Ierarhul a fost ales decanul Facultății de Teologie în anul 2002. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Fiind pensionat, arhiepiscopul nu va mai putea deține nicio funcție în cadrul universității și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Teodosie va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

(Visited 576 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.