La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile negociază achiziționarea a 10 termoscanere pentru aeroporturi (care identifică persoanele cu febră). La finalul acestei zile s-ar putea ști când vor fi cumpărate și când vor ajunge aceste termoscanere în România, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, autoritățile fac demersuri pentru achiziționarea în regim de urgență a altor echipamente de protecție pentru coronavirus, a mai precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care spune că România nu este singura țară care face aceste achiziții acum, în regim de urgență.

„Lipsa măștilor din farmacii este un lucru care se întâmplă în toată Europa, nu suntem singura țară”, a subliniat Raed Arafat. „Unele persoane au ascuns măștile ca să poată să le vândă la suprapreț când starea de panică este mai ridicată. Sunt convins că vor apărea măștile la prețuri mult mai ridicate decât în mod obișnuit„, a adăugat Arafat.

Raed Arafat a lansat și un apel către populație să își ia informațiile privind coronavirusul din surse verificate și a subliniat și faptul că „dacă vom avea un caz de coronavirus nu înseamnă că vom avea o epidemie”.

În România nu a fost confirmat până la acest moment niciun caz de infectarea cu coronavirus, 26 de persoane se află în carantină, iar alte 2.077 sunt monitorizate la domiciliu.

Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene, conform datelor transmise miercuri dimineață de autoritățile române prin „Grupul de Comunicare Strategică”.

 

(Visited 348 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.