Va mai fi abrogarea Ordonanţei 51 (prin asumarea răspunderii – n.r.), cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca serviciu public.

Vom prelungi licenţele pentru operatorii de transport şi, în acelaşi timp, vom solicita ca şi condiţie de acordare şi de menţinere a licenţei realizarea transportului şcolar al elevilor„, a precizat Turcan, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

Potrivit Ralucăi Turcan, în prezent, prin Ordonanţa 51 dată de PSD, transportul şcolar „fusese pur şi simplu scos din sfera serviciilor publice şi lăsat la latitudinea transportatorilor, care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor şi în felul acesta să le pună viaţa în pericol„.

Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciu public şi, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca„, a argumentat viceprim-ministrul.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicita Guvernului României să facă public proiectul de lege privind presupusa ”abrogare„ a OUG nr. 51/2019, având în vedere posibilitatea unei erori majore, ce ţine atât de termenii utilizaţi în comunicarea publică, cât şi de faptul că această măsură nu poate rezolva problemele privind transportul elevilor fără măsuri adiacente”.

Asociaţia a menţionat faptul că premierul României a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru mai multe proiecte de lege, printre care şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019. “Această ordonanţă a reprezentat o nouă lovitură dată elevilor din România în ceea ce priveşte problemele cu transportul acestora. Din 3 în 3 ani, Guvernul României, indiferent de conducere, a luat măsuri care să afecteze major în sens negativ transportul elevilor”, a transmis AEC.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.