În cursul zilei de luni, 28 octombrie, premierul demis, Viorica Dăncilă dădea asigurări că este garantată reabilitatea Cazinoului din Constanța.

În cadrul unei ședințe de Guvern, Dăncilă a precizat că i-a cerut lui Daniel Suciu, ministrul demis la Dezvoltării, să meargă marți la Constanța deoarece urmează să fie semnat contractul pentru reabilitarea monumentului istoric, relatează Agerpres.

După zeci de ani de aşteptare, mâine (marţi – n.r.), unul dintre simbolurile României, Cazinoul din Constanţa, va avea garanţia că va fi refăcut. Guvernul nostru a reuşit, în ciuda multor contestaţii, să pregătească în detaliu proiectul, astfel încât să ne asigurăm că acest obiectiv simbol va fi reabilitat.

În această noapte, la ora 12,00, expiră şi ultimul pas procedural pentru atribuirea contractului de reabilitare. Domnule vicepremier Suciu, aţi arătat cum trebuie să acţioneze un ministru implicat. Vă rog ca mâine să fiţi la Constanţa şi să vă asiguraţi că acest contract va fi semnat”, a precizat Viorica Dăncilă.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a anunţa că marţi, 29 octombrie, va merge la Constanţa pentru a semna contractul de reabilitare a Cazinoului și chiar invita pe toată lumea să participe la marele eveniment.

Vă invit la ora 13.00 în Cazinoul din Constanţa pentru a închide un subiect extrem de important pentru constănţeni şi pentru cultura românească”, a spus Daniel Suciu într-o conferinţă de presă susţinută luni la Palatul Victoria.

Cu toate acestea, lucrurile nu au stat așa. În cursul zilei de luni, după anunțurile celor doi demnitari demiși, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost depusă o contestație din partea unei firme care a pierdut licitația de atribuire a contractului de reabilitare a cazinoului. Firma Eldiclau SRL, cu sediul în Craiova, a depus contestaţia cu numărul de înregistrare 43.378 în data de 28 octombrie, ceea ce duce la blocarea semnării contractului de reabilitare.

Amintim că, în urmă cu patru ani, Cazinoul din Constanța a trecut de la municipalitate la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

CNI a lansat cea de-a patra licitaţie în luna mai 2019, iar deschiderea ofertelor a avut loc la 16 iulie 2019, fiind declarată câştigătoare asocierea de firme Aedificia Carpaţi – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE şi Tehnoinstal, potrivit rezultatului licitaţiei organizate de Compania Naţională de Investiţii.

 

(Visited 276 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.