​Poliția Capitalei a fost sesizată în aceasta dimineața de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital”, precizează Grupul de comunicare strategică.

În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun.

Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, se mai arată în comunicatul Grupului.

România este în scenariul 3 al epidemiei de COVID-19, cu circa 250 de cazuri confirmate, mare parte din cazurile de îmbolnăviri având loc în Capitală.

Marea majoritate dintre pacienții infectați au venit din Italia, Israel sau alte state unde există probleme cu noul coronavirus, dar o bună parte din cei infectați au ca sursă comună alți pacienți care fie nu au respectat carantina, fie nu au declarat că veneau din zone cu probleme.

Cel mai flagrant caz este cel al pacientului #17 – angajatului ADP Sector 4, fostul polițist care a fost internat la Spitalul Gerota și care a ascuns că se întorsese din Israel.

Bărbatul de 60 de ani a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a infectat mai mulți membri ai familiei, dar și medicul gastroenterolog ce-l trata, iar cadrul medical la rândul său l-a infectat pe managerul spitalului Gerota, dar și un alt pacient.

​Numărul cazurilor confirmate de coronavirus care au legătură cu fostul ofițer MAI a ajuns la 52. Dintre cele 33 de cazuri raportate marți, 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota.

 

(Visited 245 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.