Iuliana Gălețeanu ne-a povestit că în data de 15 iulie, tatăl ei, Haralambe Gălețeanu, în vârstă de 81 de ani, a fost grav accidentat pe o trecere de pietoni din Constanța. Un șofer de maxi-taxi nu a acordat prioritate și l-a lovit din plin, zburâd-ul pur și simplu de pe marcaj.

Venea din parc și a vrut să traverseze strada pe trecerea de pietoni. Atunci a fost lovit de un maxi-taxi de pe linia 310, cu numărul de înmatriculare CT 50 DTR (foto), condus de Vasile Terente. Tata a fost transportat la spital în stare critică, în comă. Nici nu am știut ce s-a întâmplat, fiindcă nu ne-a anunțat imediat. Îngrijorați că nu ne răspundea la ușă, la telefon, am intrat cu forța în casă, crezând că a căzut sau a leșinat.

Abia după ce am spart ușa, la câteva minute, pe telefonul fix a sunat poliția să ne anunțe că a suferit un accident rutier. Am fost la spital și acolo ni s-a zis că sunt șanse mici, că are hemoragie cerebrală, fisură craniană, fractură de mandibulă și fractură de șold. Din fericire, după 8 zile a ieșit din comă, dar este în continuare imobilizat, nu se poate mișca”, spune fiica victimei.

Mai multe detalii despre cazul lui Haralambe Gălețeanu, AICI

Ceea ce i se pare revoltător femeii este faptul că, zilele trecute, șoferul care a produs accidentul a fost văzut din nou la volan, tot pe linia 310, la volanul unui alt microbuz maxi-taxi al companiei Grup Media Sud (GMS).

Nu știu cum e posibil. A nenorocit un om pe trecerea de pietoni și el conduce în continuare mijloace de transport în comun?! L-am văzut pe domnul șofer Terente Vasile conducând tot pe linia 310, dar un alt microbuz, cu numărul de înmatriculare CT 35 DTR”, a declarat Iuliana Gălețeanu.

Uite accidentul, nu e accidentul

Curios este faptul că evenimentul rutier nu a fost făcut public de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, deși biroul de presă al instituției este foarte activ și comunică aproape în timp real date despre mai toate evenimentele petrecute în municipiul și județul Constanța, inclusiv accidentele ușoare. Mai mult, pe buletinul de presă, trimis a doua zi după accident, pe 16 iulie, nu apare acest eveniment, în schimb apar alte accidente rutiere minore.

Explicația dată de IPJ Constanța, prin vocea purtătorului de cuvânt, este următoarea: „Au fost foarte multe evenimente rutiere în ziua de 15 iulie. Nu a fost nicio solicitare din partea presei cu privire la accidentul rutier menționat“, a declarat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. Menționăm că reprezentanții mass-media nu aveau cum să ceară detalii despre eveniment, în condițiile în care acesta nu fusese semnalat sub nicio formă de către biroul de comunicare al IPJ. În același timp, Cristina Vasile admite că accidentul a fost transmis IPJ-ului de către Serviciului Poliției Rutiere, însă, cu toate acestea, a informația a rămas la „păstrare“.

Nu credem că un om băgat în comă pe trecerea de pietoni de un șofer este un eveniment lipsit de importanță pentru Poliție, la fel cum nu vrem să credem că tăcerea așternută peste acest subiect ar avea vreo legătură cu faptul că accidentul a fost produs de un șofer de maxi-taxi al companiei Grup Media Sud.

Spunem asta în contextul în care nu de puține ori, polițiștilor rutieri li s-a reproșat public că protejează șoferii companiilor de maxi-taxi, de aici și tupeul acestora de a se comporta ca haiducii în traficul constănțean.

Permisul șoferului Vasile Terente a fost reținut de polițiști. Însă, conform legii, până la finalizarea anchetei, acesta a primit o dovadă de circulație valabilă 15 zile. Dovada a fost prelungită în urma unei cereri pe care șoferul a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

(Visited 1.973 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.