„Militarii şi poliţiştii au pensii ocupaţionale încă de la Cuza şi au fost mereu în prima linie, punându-şi viaţa în slujba făuririi statului roman modern.

Această categorie profesională a dovedit acest lucru şi în teatrele de război, apărând pacea lumii, dar şi în timpul pandemiei de coronavirus.

Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu acordat militarilor sau poliţiştilor. Pensiile militare reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi îşi slujesc ţara sub jurământ”, spun reprezentanţii UMPMM.

Ei amintesc că preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, este cel care a iniţiat şi a promovat in Parlament Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, considerată de către uniune o lege dreaptă pentru militari.

„Avem convingerea că membrii Curţii Constituţionale vor privi cu responsabilitate această situaţie referitoare la pensiile militare şi vor respinge proiectul prin care se doreşte tăierea acestora, declarându-l neconstituţional”, informează Agerpres.

 

(Visited 285 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.