Constanța

USL trăiește la Constanța. PSD și PNL l-au salvat pe Chițac din mâinile locatarilor din Peninsulă

Consilierii PNL și PSD au refuzat să voteze pentru suspendarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară, deși au promis acest lucru cetățenilor.

Scris de 
 pe data 
25 noiembrie, 2021

Consilierii locali ai PNL, PSD și USR s-au întâlnit în ultimele săptămâni de mai multe ori cu locatarii din Peninsulă pe tema regulamentului de acces în zona istorică a Constanței. Oamenii, care s-au trezit captivi între bariere și fără posibilitatea să mai ajungă cu mașinile proprii acasă, le-au cerut consilierilor să repare această anomalie.

În teren, compasiune, lacrimi, mesaje de îmbărbătare și susținere, promisiuni că Regulamentul va fi îndreptat și chiar anulat. Dacă sâmbătă, consilierii PNL, USR și PSD păreau să fie în asentimentul oamenilor ieșiți în stradă, solidaritatea acestora s-a estompat brusc în această dimineață.

La ordinul primarului Vergil Chițac, PNL și PSD nu au votat pentru suspendarea regulamentului, astfel încât oamenii din zona Peninsulară s-au întors de unde au plecat.

În urma discuțiilor cu cetățenii, consilierii locali ai USR au convocat pentru astăzi o ședință extraordinară de CL pentru a suspenda pe 6 luni Regulamentul de acces în zona Peninsulară, perioadă în care acesta ar fi trebui să fie modificat și adaptat problemelor din teren. Doar că la vot, la îndemnul primarului Vergil Chițac, care a catalogat demersul drept unul populist, consilierii PNL și PSD s-au abținut de la vot, cu excepția liberalilor Costin Avătafului și Alexandru Naziru, astfel încât proiectul de suspendare a Regulamentului să nu poată trece.

Dincolo de dezamăgirea unei asemenea atitudinii, vedem că la Constanța USL trăiește și se manifestă activ în societate mai ales atunci când primarul Chițac are nevoie să fie salvat.

Actualitate