Administraţie

USR Constanța, amendament pentru suspendarea totală a tarifelor de parcare din Mamaia

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Vergil Chițac anunța că va organiza o ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal în care va solicita consilierilor să voteze suspendarea tarifului parcărilor din Mamaia pe timp de noapte. Pe 21 iulie, la o zi după anunțarea oficială a ședinței, USR Constanța a transmis că va solicita anularea și pe timp de zi a taxei de parcare din stațiune.

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2022

Ședința extraordinară de Consiliul Local, promisă săptămâna trecută de primarul Chițac în care propune suspendarea tarifelor de parcare din Mamaia pe timp de noapte, a fost anunțată abia miercuri, 20 iulie, pentru ziua de joi, 21 iulie, de la ora 14.00.

Astăzi, cu două ore înaintea ședinței, USR Constanța a anunțat că grupul de consilieri ai partidului va depune trei amendamente la proiectul primarului Chițac, prin care vor cere anularea totală a tarifelor de parcare din Mamaia, precum și anularea tarifelor pe timpul nopții din municipiul Constanța.

„În şedinţa extraordinară convocată astăzi de primarul Vergil Chiţac, grupul de consilieri municipali USR Constanţa va depune trei amendamente.

Două dintre amendamente prevăd suspendarea totală pe timp de noapte (intervalul orar 22.00 – 08.00) a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, în perioada 25 iulie – 31 decembrie şi, de asemenea, suspendarea totală a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia pe timpul zilei, în perioada 25 iulie – 15 septembrie.

Al treilea amendament este o măsură de tehnică legislativă, menită să corecteze formularea greșită din proiectul de hotărâre transmis iniţial pentru această şedinţă.

Aceste amendamente vor permite ca proiectul de modificare a regulamentului de parcare, pe care deja l-am propus de ceva timp, să respecte termenul legal de menţinere în consultare publică, urmând ca ulterior acesta să fie introdus pe ordinea de zi.“, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a USR Constanța.

Actualitate