Actualitate Constanța

USR Constanța: Chițac continuă să mintă fără nicio jenă cu privire la tăiere teilor de pe Ferdinand

Scris de 
 pe data 
6 aprilie, 2023

USR Constanța a transmis un mesaj public ca urmare a unei postări de pe pagina Primăriei Constanța în care primarul Vergil Chițac spune că a luat decizia de a tăia teii de pe bulevardul Ferdinand în baza unei analize a unor specialiști. Useriștii spun că primarul „minte fără nicio jenă“.

USR Constanța:
„Primarul Vergil Chiţac continuă să mintă fără nicio jenă cu privire la tăierea celor 19 tei de pe bulevardul Ferdinand.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Folosind, din nou, pagina Primăriei Constanţa ca mijloc de propagandă şi răspândire a informaţiilor false, Chiţac insistă că „specialiştii au analizat starea de sănătate a copacilor şi că aceştia reprezentau un real pericol de prăbuşire.“

Ceea ce nu spune primarul Chiţac este că, potrivit anchetei efectuate ulterior de Garda de Mediu, din cei 19 tei tăiaţi, 16 erau perfect sănătoşi.

De asemenea, Chiţac nu menţionează şi faptul că, aşa cum a fost relatat de Garda de Mediu, iniţial au fost „realizate lucrări de corecţie a rădăcinilor, ceea ce a condus la dezechilibre în viaţa arborilor, cu risc major de prăbuşire prin modificarea centrului de greutate“.

Cu alte cuvinte, pentru că le-au ciopârţit rădăcinile, mai mulţi pomi sănătoşi au fost transformaţi în pericole de incompetenţa primarului Chiţac, care, ulterior, a decis că e mai simplu să taie tot şi apoi să mintă ‼️Dacă nu era oprit de Garda de Mediu, primarul PNL avea programată masacrarea unui total de 104 arbori‼️

Bineînţeles, Vergil Chiţac omite să precizeze că a încălcat Legea, că nu a avut niciun aviz pentru tăierea pomilor şi că Primăria a fost amendată cu 10.000 de lei – bani ce vor fi plătiţi din buzunarele constănţenilor.

Constănţenii NU ASTA au votat!“

Actualitate