Constanța

Vama Veche și Mamaia, pline de turiști. Masca e o raritate, poliția împarte amenzi

foto: eurpafm.ro

Vama Veche și Mamaia sunt pline de turiști în mini-vacanța de Paște. Operatorii din turism spun că peste 30.000 de persoane au ajuns pe litoral.

Scris de 
 pe data 
1 mai, 2021

Aglomerația s-a resimțit încă de vineri dimineața, începând cu Autostrada Soarelui, unde s-a circulat bară la bară.

Terasele și plajele sunt pline ochi, turiștii profitând de vremea frumoasă. Din păcate, foarte puțini au ales să poartă mască, măsurile de protecție fiind o raritate printre turiști.

Polițiștii au luat însă și ei cu asalt litoralul și împart amenzi, mai ales patronilor care nu respectă normele sanitare.

foto:europafm.ro

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la trei terase din stațiunea Vama Veche numărul clienților depășea capacitatea admisă de prevederile legale în vigoare, fiind încălcată astfel măsura distanțării fizice între persoane.

Polițiștii constănțeni i-au identificat pe administratorii societăților comerciale în cauză, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020.

De asemenea, în perioada 28-30 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu funcționari ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, au efectuat verificări la agenții economici și unitățile turistice de cazare de pe raza județului Constanța.

În urma activităților, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.300 de lei, dintre care 21 la OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 60.000 lei, totodată fiind ridicată în vederea confiscării suma de 11.622 de lei, respectiv 2 la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, în valoare de 6.000 lei.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni (una la Legea 8/1996, respectiv una la Legea 84/1998), fiind ridicate produse în valoare de peste 1.800 lei.
Administratorul unui hotel din stațiunea Venus, sancționat de polițiștii constănțeni.

În cursul serii trecute, 30 aprilie a.c., în urma activităților specifice pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe terasa unui hotel din stațiunea Venus, ar fi avut loc o petrecere.

În urma controlului efectuat, polițiștii l-au identificat pe administratorului societății comerciale în cauză și au stabilit faptul că la evenimentul privat, organizat cu ocazia aniversării zilei de naștere a unui bărbat, au participat aproximativ 35 de persoane, precum și o formație muzicală, care ar fi prestat servicii până în jurul orei 20.00.

Administratorul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 55/2020. Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

Actualitate