Actualitate Politică

„Vergil Chițac să se lepede de aroganță și autosuficiență, să scoată degetele din urechi și să asculte vocea orașului“

Consilierul local și vicepreședinte al USR Constanța, Mihai Ochiuleț​, a transmis un mesaj în care prezintă situația relației degradate între partidul pe care îl reprezintă și primarul Vergil Chițac, respectiv PNL Constanța. Potrivit lui Ochiuleț, protocolul de colaborare este doar pe hârtie, pentru că, în realitate, consilierul spune că useriștii au parte de „amenințări, atacuri și jigniri atât de la domnul Chițac, cât și de la cuplul de pretorieni ai dânsului, Ovanesian-Constantinescu.“

Scris de 
 pe data 
6 iulie, 2021

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Mihai Ochiuleț vorbește despre un compromis pe care USR l-a făcut în momentul în care, după alegerile locale, s-a decis încheierea protocolului de colaborare cu PNL, în ciuda trecutului pe care liberalii în au cu PSD-ul.

Am spus atunci că orașul nostru merită inclusiv acest compromis, de a bate palma cu un partid care a fost ani buni în siajul PSD, chiar dacă acest lucru îi dezamăgește pe membrii și simpatizanții noștri. În fond, cel mai mare rău din ultimii 20 de ani, PSD, era trecut în opoziție, iar PNL de astăzi promitea solemn că s-a debarasat de vechile metehne. Cât despre Stelian Ion, nu ne făceam nicio grijă, a încercat „elevul” domnului primar (n.r. – omul de afaceri Gabriel Comănescu) să îl elimine din competiție și a rămas cu încercarea.“, a scris Ochiuleț.

Consilierul local USR spune că a fost o perioadă scurtă în care relația cu Vergil Chițac a fost bună, că exista dialog și consultare pentru proiecte, însă că, la un moment dat, lucrurile s-au schimbat peste noapte, mai precis după aprobarea noii organigrame și a bugetului local.

Imediat după ce noua organigramă și bugetul municipiului Constanța au fost aprobate prin Hotărârile Consiliului Local, pe care noi, cei de la USR, le-am votat alături de cei de la PNL. Adică, după ce principalele documente programatice ale anului 2021 au fost aprobate.

La foarte scurt timp, Vergil Chițac s-a metamorfozat: nu am mai putut vorbi cu el direct, și-a asmuțit câinii de pază, Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian să latre la noi, nu ne-a mai consultat cu privire la proiectele de hotărâri ce urmau să intre pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local, pur și simplu a dispărut din parteneriat.

În plus, toți funcționarii Primăriei au primit ordin să dea curs cu cea mai mare întârziere posibilă sau deloc, solicitărilor venite din partea consilierilor USR. La toate aceste lucruri s-au adăugat „realizările” domnului Chițac, pe persoană fizică: șerpii, șobolanii, boscheții și bălăriile prietene cu jungla, sensurile unice care au dat peste cap un oraș întreg, hotărâri importante de Consiliu Local pe care, la inițiativa primarului și cu avizul de legalitate al aparatului său de specialitate, le-am adoptat cu încălcarea legislației în vigoare, mergând pe încredere și buna credință“, a scris vicepreședintele USR Constanța.

Ochiuleț vorbește și despre modul în care sunt tratați consilierii USR când primarului Chițac i se aduce la cunoștință faptul că există un mare val de nemulțumire în rândul constănțenilor cu privire la modul în care administrația gestionează orașul.

Le-am spus că oamenii, constănțenii care ne-au votat, în niciun an de la alegeri sunt foarte nemulțumiți și că trebuie făcut ceva. Ce am primit în schimb? Amenințări, atacuri și jigniri atât de la domnul Chițac, cât și de la cuplul de pretorieni ai dânsului, Ovanesian-Constantinescu.“

Vicepreședintele USR explică și de ce, deocamdată, nu s-a luat decizia suspendării protocolului între cele două partide. „Cel mai simplu lucru este să pleci, să înjuri sau să distrugi. Este mult mai greu să rămâi, să construiești, să lupți cu greul. Noi vrem să construim, vrem să schimbăm orașul din temelii. Doar că nu putem singuri și nici cu de-a sila“.

Cu toate acestea, Mihai Ochiuleț este de părere că Vergil Chițac și alianța cu PNL-ul mai are șanse de supraviețuire, condiția fiind ca primarul „să se lepede de aroganță și autosuficiență, să scoată degetele din urechi și să asculte vocea orașului, să înțeleagă că un parteneriat presupune dialog și respect reciproc, să își dorească în mod real să curețe Constanța și să o țină departe de orice fel de grup de interese.

Actualitate