Politică

Vergil Chițac, umilit în alegerile interne din PNL. A pierdut funcția de vicepreședinte la o diferență de 330 de voturi în fața candidatului din Dâmbovița

Vergil Chițac a pierdut funcția de vicepreședinte la nivel național după ce a fost învins la o diferență de 330 de voturi de președintele PNL Dâmbovița.

Scris de 
 pe data 
27 mai, 2022

Primarul municipiului Constanța, amiralul Vergil Chițac, a mizat pe camaraderia de arme a președintelui PNL, generalul Nicolae Ciucă, și a candidat și el pentru o funcție de vicepreședinte la nivel național. Însă, popularitatea și simpatia printre liberali a lui Chițac sunt atât de „ridicate” încât nici Ciucă nu a putut să îl ajute.

După votul de astăzi, Vergil Chițac a pierdut funcția de vicepreședinte în fața lui Virgin Guran (organizația Dâmbovița) la o diferență zdrobitoare de voturi. Amiralul a primit 129 de voturi, în timp ce contracandidatul său a strâns 459.

Europarlamentarul Dan Motreanu a fost ales, vineri, de Consiliul Naţional al PNL, în funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice, ministrul de Interne, Lucian Bode, în funcţia de secretar general al partidului, iar senatorul Virgil Guran în cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Dan Motreanu a obţinut 736 de voturi „pentru”. Cinci voturi au fost anulate.

Lucian Bode a obţinut 606 voturi „pentru”, iar 40 au fost anulate, conform Agerpres.

Virgil Guran a obţinut 459 de voturi „pentru”, iar contracandidatul său, Vergil Chiţac – 129. Un număr de 50 de voturi au fost anulate.

În cadrul reuniunii Consiliului Naţional, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, iar parlamentarii Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan de la cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Lucian Bode a fost singurul candidat la funcţia de secretar general al PNL.

.

Actualitate