Sebastian Ionescu, un arhitect clujean care a locuit câțiva ani, până de curând, în Constanța, remarcă și el starea deplorabilă în care se află clădirile din Peninsulă.

Este un potențial ratat. Arad, Oradea, Timișoara, Cluj au reușit să restaureze clădirile de patrimoniu. Acolo a fost vorba de voință concertată politic, au descoperit valoarea centrului istoric, ceea ce în Constanța nu s-a întâmplat. Cu clădirile administrate de autoritățile locale nu s-a făcut nimic. Iar în ce le privește pe cele particulare, au mijloacele necesare să facă ceva, de la constrângere până la încurajare”, spune arhitectul, citat de VICE.

Întrebat cum își explică prezența excesivă și persistentă a gunoaielor în Peninsulă, viceprimarul Dumitru Babu (PSD) dă vina pe cetățeni.

Mizeria o face oamenii, doar nu plouă cu gunoaie. Oamenii au la dispoziție coșuri”, a declarat Babu, deși pe o distanță de jumătate de kilometru reporterul VICE a întâlnit doar un coș de gunoi.

Dumitru Babu, viceprimar al Constanței

Într-un oraș care se vrea a treia cea mai turistică urbe, Primăria nu a dezvoltat nici măcar o pagină destinată informării turistice sau un punct de informare, așa cum au localități mult mai mici din România.

Nu știu de problema asta, pentru că eu, personal, nu sunt consumator de centre de informare turistică. Eu călătoresc foarte mult în țări străine și nu am avut nevoie de centre de informare turistică pe unde am fost”, a punctat edilul adjunct.

Ciește reportajul complet AICI.

 

(Visited 1.275 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.