Actualitate

VIDEO / Circ și tămâie. Teodosie ridicat cu o macara ca să sfințească turla unei biserici

Scris de 
 pe data 
31 octombrie, 2023

IPS Teodosie a oficiat duminică o slujbă de sfinţire a lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea, prilej cu care a simțit nevoia de puțin… spectacol.

Teodosie a cerut să fie ridicat cu o nacelă la peste 20 de metri înălțime pentru a sfinți crucea de pe turla bisericii. Bineînțeles, din punct de vedere al rânduielilor bisericești nu era nevoie de un asemenea ritual, dar cum circul merge bine cu tămâia, IPS nu a putut rata momentul.

„În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante. Prima variantă – erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial, atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului. Cea de-a doua variantă – cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor. Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”, a explicat, pentru news.ro, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Bineîneles, așa-zisele argumentele ale reprezentanților Arhiepiscopiei sunt ridicole și nu fac decât să acopere sau să mascheze trufia și vanitatea șefului ce poartă haine de aur.

Actualitate