În imaginile video transmise de un cititor pe pagina de Facebook Constanta de Azi se poate vedea cum mai multe persoane, adulți și copii, intră pe rând în restaurantul Curtea Brâncovenească, de pe strada Vasile Lupu din Constanța.

VEZI VIDEO MAI JOS

Filmarile sunt făcute luni, 20 iulie, în jurul orei 14.00. Niciunul dintre cei filmați intrând în restaurant nu poartă mască de protecție.

În urma unei sesizări la 112, polițiștii constănțeni au intervenit și au întrerupt evenimentul, iar câțiva dintre invitați au fost nevoiți să iasă din incintă pe durata verificărilor.

După câteva minute, polițiștii au părăsit localul, iar persoanele ieșite la aer liber au revenit liniștite în restaurant.

 

Într-un mod neașteptat, oamenii legii nu doar că nu au luat nicio măsură împotriva administratorului restaurantului, însă au găsit un vinovat în persoana care făcuse sesizarea la 112 și pe care au amendat-o cu 100 de lei „pentru că a solicitat intervenția organelor de poliție fără a avea un motiv întemeiat“.

„Mi-au spus că în restaurant este și sistem take-away și că persoanele intră, își iau mâncarea și merg în cameră. Am crezut că-mi pică fața! Mai ales că strada este plină de mașini ale celor veniți la eveniment și că am imagini video cu oamenii care intră în restaurant îmbrăcați elegant!“, a declarat Cristina B. pentru Constanța de Azi. Tânăra susține că este determinată să conteste amenda în instanță.

 

Am solicitat un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța cu privire la decizia polițiștilor care au făcut verificări la Curtea Brâncovenească:

Polițiștii s-au deplasat la locația respectivă pentru verificări pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, unde au constatat că cele sesizate nu se confirmă. Persoana apelantă a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 100 de lei, conform Legii nr. 61/1991R, art. 2 pct.11, pentru apelarea nejustificată a organelor de poliție.“, a transmis IPJ Constanța.

În baza aceleiași sesizări la 112, pentru care Cristina B. a fost amendată inițial, în jurul orei 16.00, un alt echipaj de Poliție a ajuns la fața locului pentru verificări aprofundate. Cu alte cuvinte, polițiști nu au constatat nicio neregulă la prima verificare, dar s-au gândit că poate că ar fi bine să mai „investigheze“. Nici de această dată nu a fost luată nicio măsură, deși, potrivit martorilor, mai multe persoane au ieșit din restaurant după apariția oamenilor legii.

 

Curtea Brâncovenească este un local frecventat de preoți și de conducerea Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu ÎPS Teodosie Petrescu. Administratorul, Marcel Bouroș este un apropiat al organizației clericale de la Constanța, iar restaurantul pe care îl conduce a fost de mai multe ori țina reclamațiilor venite din partea vecinilor.

Oamenii se plâng că sunt zilnic deranjați de zgomotul mașinilor de marfă și că, nu de puține ori, au avut probleme cu gândacii și șobolanii. Martorii spun că în ciuda sesizărilor făcute, atât la Primărie, cât și la Poliție, activitatea complexului (restaurant, hotel, magazin) este nederanjată de autorități.

 

ÎPS Teodosie și Marcel Bouroș, patronul Curtea Brâncovenească (dreapta).

(Visited 3.065 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.