5 scări ale blocului situat pe strada prelungirea Nicolae Grindeanu 2 au luat foc, pompierii activând planul roşu de intervenţie.

Potrivit ISU Dobrogea, 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate. „250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”.

Mai multe persoane au aut nevoie de îngrijirile medicilor, iar opt copii şi adulţi au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Oamenii evacuați au primit ceai și pături din partea primăriei. Primăria Constanța i-a cazat de urgență la spitalul modular militar și la liceul Navrom.

Planul Roșu a fost dezactivat la ora 4.30.

În urma incendiului, 37 de maşini au fost avariate, 25 dintre ele aflate în parcare.

Din primele cercetări de la faţa locului, se pare că focul a izbucnit de la o maşină ce a luat foc din cauza unui scurtcircuit.

(Visited 5.849 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.