Constanța

VIDEO. Incredibil! Credinicioşii, împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă de ÎPS Teodosie

În plină Stare de Urgenţă decretată din cauza pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a împărtăşit sute de persoane folosind aceeaşi linguriţă. Oamenii nu au fost instruiţi nici măcar să respecte distanţa de siguranţă unul faţă de celălalt.

Scris de 
 pe data 
17 martie, 2020

La catedrala din Constanța, zece de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, au început slujba pe scările bisericii, printre oameni, fără măşti de protecţie.

Preoţii au respectat toată rânduiala bisericească, au sărutat mâna ierarhului, apoi au continuat sfânta liturghie afară.

Înalt Preasfinţitul Teodosie le-a vorbit credincioşilor afară, la o distanţă mică însă şi i-a binecuvântat cu apă sfinţită iar oamenii au primit împărtăşania după tipic, nu cu linguriţă de unică folosinţă, deşi problema a stârnit recent controverse.

Referitor la lingurița folosită la împărtîșire, Patriarhia Română a trimis un comunicat, prin care a arătat că cei care sunt în temeri, au dubii sau au conțtiința neliniștită în ceea ce privește Sfânta Împărtășanie, să meargă și să discute cu duhovnicul lor.“ a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

Sursav video: stirileprotv.ro

 

Actualitate