Așa cum ne așteptam, am asistat la o tentativă eșuată a primarului Făgădău de a ascunde sau masca adevărarul sub acuzații grave la adresa jurnaliștilor care au scris despre acest subiect.

Povestea, așa cum a fost ea relatată de primarul Făgădău, confirmă fără doar și poate informațiile publicate de Dezvăluiri.ro: NU Făgădău și cei doi viceprimari au donat Spitalului Municipal Constanța aparatele și kiturile de testare pentru COVID19. Aceste echipamente au fost cumpărate și donate de Camera de Comerț și Industrie Româno-Chineză.

Singura contribuție a primarului Făgădău a fost suma de 900 de euro, cu care a achitat o parte din costurile de transport.

Primarul Decebal Făgădău a confirmat aceste lucruri, încercând însă să le îmbrace altfel. Edilul a povestit cum viceprimarul Dumitru Babu a făcut el o donație de măști și combinizoane Chinei în februarie 2020 pentru a ajuta statul chinez să treacă peste pandemia de coronavirus. Iar apoi, în aprilie, China a întors acest gest și a făcut o donație similară Constanței.

Făgădău spune că acest gest de reciprocitate e ca și cum el și viceprimarii ar fi donat Constanței echipmentele, ceea ce e departe de adevăr însă. De aici și până la a-și însuși donația Chinei, doar pentru că la un moment dat și tu ai făcut o donație altcuiva e drum lung.

Singura cheltuielă pe care primarul Decebal Făgădău recunoaște chiar el că a făcut-o cu această donație este suma de 940 de dolari, reprezentând o parte din transportul materialelor din China până la Constanța.

Decebal Făgădău încearcă să se disculpe spunând că nu au fost implicați bani publici, ci doar bani privați. Lucru pe care însă nu l-a contestat nimeni.

Reamintim că însuși partenerul care a mijlocit această donație, reprezentantul Camerei de Comerț Româno-Chineză a negat încă din capul locului că primarul și cei doi viceprimari ar fi donatorii acestor bunuri, precizând că aceștia nu au nicio legătură:

Eu am donat către primăria Constanța, în numele partenerilor din Hunan (o provincie în sudul Chinei centrale-n.red), acolo este un pavilion al României, organizat de mine și de partenerul meu de acolo. Nu are treabă cu Primăria Constanța, noi lucrăm acolo, nu lucrăm aici”, a declarat Dragoș Vasile, căruia acum Făgădău îi cere scuze pentru indiscreția jurnaliștilor.

(Visited 615 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.