Ne plângem zilnic de mizeria în care zace orașul: gunoaie aruncate la tot pasul, spații publice căzute în degradare, lipsa spațiilor verzi,  locuri de joacă vandalizate sau inexistente…dar nu întreprinde nimeni ceva drastic pentru a pune capăt accentuării acestei degradări.

Reprezentanții primăriei, revoltați la rândul lor de lipsa de civilizație, uită totuși că puterea este a lor de a înăspri acțiunile de supraveghere a spațiului public, de a aplica cât mai des astfel de amenzi, ocazii ivindu-se aproape la tot pasul.

În acest sens, pe pagina de Facebook a Primăriei, a fost publicată o filmare în care o constănțeancă golește pubela în mijlocul orașului!

„Simțul civic și protejarea mediului înconjurător sunt departe de a fi obiectivele constănțenilor, iar lipsa de bun simț a unora nu cunoaște limite!

O femeie a fost filmată în timp ce golea o pubelă de 240 de litri chiar lângă o platformă de colectare supraterană. Incidentul a avut loc în centrul Constanței, pe strada General Manu. 
Alți constănțeni, din ce în ce mai mulți, și-au făcut un obicei și aruncă sacii plini cu gunoi pe lângă coșurile stradale, mult prea mici pentru un asemenea volum.
Facem din nou apel la constănțeni să nu mai arunce gunoaie la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au demarat ample acțiuni în acest sens. Persoanele fizice surprinse că aruncă gunoiul menajer sau alte materiale/obiecte în locuri publice (alei, peluze, parcuri, trotuare, etc) vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei, iar cele juridice, cu amenzi cuprinse între 500-1000 lei.
Cu toții ne dorim un oraș curat, dar doar împreună îl putem avea!„, transmit reprezentanții Primăriei.

(Visited 546 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.