Totul s-a întâmplat în cursul zilei de vineri, 3 ianuarie, pe culoarul Secţiei de Radiologie a unităţii medicale. Bucata din tavanul fals a cedat şi a căzut peste un pacient, aceasta fiind urmată, spre uimirea pacienţilor, şi de o pisică speriată, care s-a refugiat sub unul dintre scaune. Primei feline i-a urmat o altă mâţă, la fel de speriată, care a ţâşnit din aceeaşi gaură a tavanului.

Din fericire, în urma incidentului, bărbatul peste care a căzut bucata din tavan nu a fost rănit. Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a transmis că incidentul s-a produs din cauza lucrărilor care se efectuează la sistemul de ventilaţie.

scroll mai jos pentru video

Ne pare rău pentru incidentul creat. S-a demarat o anchetă în acest caz. Vă aducem la cunoștință că s-a ajuns la această situatie din pricina faptului că se lucrează la sistemul de ventilație din imediata apropiere a locației în cauză iar piesele lipsă de plafon fals au fost îndepartate de către muncitori.

Având în vedere situația creată, plafonul va fi completat la loc. De altfel, vom contacta o firmă specializată pentru a îndepărta animalele, în condiții de siguranță, astfel încât să nu se mai intample incidente de acest gen.”, a transmis conducerea unităţii medicale.

Noul prefect al Constanţei, George Niculescu a transmis o reacţie prin care condamnă „incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate“, spunând că aceasta este cauza unor astfel de incidente.

Am luat legătura cu conducerea Spitalului Județean și am aflat faptul că acest incident a avut loc pe un culoar ce duce spre zona de radiologie. Am primit asigurări că nici o persoană nu a avut de suferit. De altfel, nici o persoană nu s-a prezentat la UPU pentru a solicita îngrijiri medicale în urma acestui eveniment.

Din punctul meu de vedere, incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate, de peste 30 de ani, începe să producă efecte negative.

În cazul unei unități medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider că astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiții considerabile în reabilitarea completă a Spitalului Județean.”, a declarat Niculescu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a transmis ce i-au transmis şi lui cei din conducerea spitalului, dar ţinând să precizeze că declaraţia prefectului George Niculescu este una cu iz politic.

Am fost informat cu privire la incidentul înregistrat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dacă urmăriţi imaginile înregistrate pe holul Secţiei de Radiologie, sesizaţi că se lucrează. Muncitorii care intervin la reabilitarea instalaţiilor au demontat mai mulţi „biscuiţi” din tavanul fals, pentru a avea acces la ţevi.

Cu această ocazie am descoperit cu toţii că sub tavanul fals se strecurase o felină, care a căzut pentru că fuseseră îndepărtate acele plăci la care am făcut referire. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar asta este cel mai important, şi vă dau asigurări că vom interveni pentru a scoate animalele în condiţii de siguranţă din incinta unităţii medicale.

Consiliul Judeţean Constanţa va continua lucrările de reabilitare şi modernizare a unităţii medicale, aşa cum mi-am asumat, alături de echipa de la Consiliul Judeţean, încă de la începutul mandatului.

În acelaşi timp, rog respectuos ca cei care au comentat această situaţie ca fiind o tragedie sau că a căzut acoperişul sau tavanul, să facă rectificările de rigoare, pentru că interesul suprem al mass-media este de a informa corect. Totodată, îi atrag atenţia şi domnului prefect George Niculescu să se informeze corect şi să nu transmită declaraţii politice. Având în vedere că a fost consilier judeţean, dumnealui ştie prea bine ce investiţii s-au făcut şi se fac în Spitalul Judeţean, ce eforturi depunem pentru modernizarea celei mai mari unităţi medicale din Dobrogea. Îl rog respectuos să nu uite că nu mai este politician, este reprezentantul Guvernului în teritoriu.”, a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Președintele CJC a revenit cu o completare, spunând că  a  cerut conducerii Spitalului Județean să ia toate măsurile necesare pentru ca aceste situații să nu se repete. „De asemenea, am cerut, ca în regim de urgență, să se ia legătura cu compania care a efectuat lucrările respective și să trimită o echipă care să izoleze toate posibilele căi de acces în clădire pentru animale.

De asemenea, o echipă a Consiliului Județean va verifica dacă aceste lucrări de reparații au fost realizate conform standardelor. În cazul în care se va demonstra că s-au efectuat lucrări neconforme, atunci, firma respectivă va fi sancționată. M-am asigurat că siguranța pacienților nu a fost pusă în pericol niciodată și că a fost un incident izolat. În plus, activitatea cadrelor medicale se desfășoară în condiții normale, fără să fi fost perturbată de acestă situație.”, a mai transmis Țuțuianu.

 

(Visited 6.657 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.