Pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța a fost postat următorul mesaj:

„Primăria Municipiului Constanța continuă operațiunea de dezinsecție în oraș. În această seară se acționează în cartierul Faleză Nord, în parcul Tăbăcăriei și în Satul de Vacanță, iar mâine în stațiunea Mamaia și cartierele Palazu Mare și Tomis Plus. În zilele următoare, pe rând, vor fi acoperite toate zonele orașului.

Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Substanţa folosită este biodegradabilă și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci și furnici)”.

Continuă, continuă, dar când ați început-o?

În realitatea însă, în Constanța nu s-a mai făcut dezinsecție de foarte mult timp. În primul rând deoarece a plouat foarte mult și nu s-a putut desfășura această operațiune, după cum au recunoscut și angajații

„Dezinsecția s-a făcut, dar timpul ploios din ultimele săptămâni ne-a dat peste cap. A plouat aproape zilnic și de aceea s-a intrat cu dezinsecția foarte puțin. Ar fi fost inutil să stropim când afară ploua sau știam că va ploua a doua zi. Nu ar fi avut niciun efect. Noi ne-am planificat tot timpul acțiuni, dar nu am putut din cauza vremii, asta e realitatea. În zona de case, fiind și vegetație mai multă, terenuri și grădini închise, cu depuneri de apă în această perioadă, s-a favorizat înmulțirea țânțarilor.

De mâine, cel mai probabil, fiindcă avem pe prognoza meteo că nu va mai ploua câteva zile, vom relua acțiunile. Ne cerem scuze pentru această situație, dar chiar nu am putut face nimic pe această vreme ploioasă”, ne-a declarat un funcționar al Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. Asta deși purtătoarea de cuvânt a Primăriei ne povestea nonșalant că dezinsecțiile s-au făcut tot timpul.

Apoi, când să se apuce de treabă, Primăria a constat că nu mai avea cine să facă dezinsecția deoarece contractul cu firma specializată a expirat pe 25 iulie. De atunci și până pe 6 august s-a derulat procedura de achiziție unui nou serviciu de dezinsecție. Dovadă că s-a încheiat un nou contract vedem în comunicatul Primăriei, însă nu prea putem da crezare formulării conform căreia operațiunea de dezinsecție nu ar fi fost stopată niciodată.

 

(Visited 548 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.