Constanța

VIDEO. Stelian Ion în cartierul Constanței unde oamenii trăiesc ca în Evul Mediu: „Domnului Făgădău îi este jenă să vină aici. Știe cum va fi întâmpinat de oameni“

Candidatul din partea USR-PLUS la Primăria Constanței, Stelian Ion a fost în cartierul Veterani din Constanța, unde a stat de vorbă cu locuitorii din zonă. Sute de familii sunt revoltate că, din cauza incompetenței și nepăsării administrației locale, în anul 2020 trăiesc în condiții de Evul Mediu, fără utilități (apă curentă, electricitate și gaze), fără străzi asfaltate, înconjurați de praf și gunoaie.

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2020

Cartierul Veterani este una dintre zonele unde, deși pare greu de crezut pentru un oraș precum Constanța, lipsa străzilor și a utilităților i-a adus pe locuitori la capătul răbdării.

Am venit astăzi în mijlocul deșertului, într-un cartier mai puțin cunoscut al Constanței, pentru că stradă cu stradă schimbăm România, stradă cu stradă schimbăm Constanța.

Este un strigăt de disperare a locuitorilor din acest cartier, care nu sunt băgați în seamă de autorități de mai bine de 20 de ani”, a declarat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS a subliniat că atât administrația PSD Radu Mazăre, cât și administrația PSD condusă în prezent de primarul în funcție Decebal Făgădău i-a ignorat cu bună știință pe locuitorii din Veterani.

Stelian Ion a declarat că în timp ce primarul se laudă cu proiecte pe hârtie și concepte Smart City, sute de familii trăiesc în condiții greu de imaginat pentru un oraș european.

„Oamenii sunt nevoiți să aducă apă din oraș. Este poate cel mai uitat cartier din oraș (…) Nu-i interesează (n.r. – Primăria PSD) situația de aici pentru că nu sunt mulți votanți în zonă, acesta fiind motivul pentru care sunt lăsați sa trăiască ca în Evul Mediu. Oamenii aceștia au fost înșelați ani de zile de administrația locală. Vă rog sa vedeți cu ochii dumneavoastră dezastrul din zonă“, a mai spus Stelian Ion.

La rândul lor, mai mulți locuitori din Veterani, prezenți la conferință, au criticat dur ignoranța administrației Făgădău, spunând că utilitățile le-au fost promise în urmă cu 15 ani și că de atunci nu au mai fost băgați în seamă de nimeni. (VEZI VIDEO MAI JOS)

„Mie nu mi-e teamă să vin în niciun cartier al Constanței. Domnului Făgădău cred că îi este jenă să facă asta, pentru că știe cum va fi întâmpinat de către oameni. Sunt aici oameni cu copii care nu mai au răbdare la nesfârșit să se întâmple lucrurile. RAJA este o unitate militară condusă de un fost securist. Să ignori miezul Constanței, așa cum o face Făgădău, mi se pare inacceptabil.“, a mai spus Stelian Ion.

Actualitate