UPDATE: Noi informații ies la iveală în urma publicării acestui articol. Potrivit mai multor părinți, fostul primar Viorel Bălan le-ar fi dat copiilor  câte 50 de lei pentru a merge pe străzile din comună și să împartă pliante, șepci, brichete și pixuri cu însemnele electorale ale PNL și ale sale. Părinții ar fi aflat aseară de aceste practici, după ce copiii ar fi povestit profesorilor de la clasa de dansuri populare că merg prin comună și împart materiale electorale pentru bani!

Mai mult, Viorel Bălan a făcut și o fotografie alături de copiii pe care i-a plătit pentru a împărți materialele electorale.

Știrea inițială:

Pe filmarea surprinsă de camerele de supraveghere zin zonă, se observă cum un bărbat, îmbrăcat în tricou cu inscripția PNL, adună copiii din parcul din centrul satului Dorobanțu și îi duce la mașina lui Nicolae Ciocănete, fost viceprimar al comunei și actual candidat pe listele de consilieri ai partidului.

Bărbatul scoate din portbagajul bolidului, un BMW X5, mai multe pachete pe care le oferă copiilor. (scroll mai jos pentru video)

Mai târziu apare și candidatul PNL la funcția de primar, Viorel Bălan. În prezența lui, același bărbat scoate mai multe pachete pe care le oferă trecătorilor de pe stradă și celor din parc.

Având în vedere contextul electoral, faptele acestora ar putea fi catalogate drept infracțiune de corupere a alegătorilor. La începutul acestei săptămâni, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat la Primăria Mangalia, după ce a oferit mai multe pachete locuitorilor unui cartier.

Reamintim că PNL a luat decizia de a-l propune la Primăria Nicolae Bălcescu pe Viorel Bălan, fostul primar al comunei care și-a pierdut mandatul în 2016 în urma unei condamnări la închisoare.

La alegerile locale parțiale din 2017, Bălan a trecut la PSD, alături de finul său, viceprimar PNL la aceea vreme, Nicolae Ciocănete. Cei doi au dezertat din PNL cu doar câteva zile înainte de depunerea listelor de candidați și au candidat din partea PSD. Au pierdut însă în fața candidatului independent Dumitru Timofte!

 

(Visited 2.654 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.