Constanța

Vremea se răcește brusc și vin ploile. La Constanța, temperaturi de 5 grade C

Scris de 
 pe data 
15 octombrie, 2023

Vremea se va răci accentuant începând din această seară în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest, anunţă meteorologii, care precizează că aria ploilor va fi în extindere. Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de vânt începând de duminică, de la ora 18.00 şi până luni, la prânz.

Pentru intervalul 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16, ANM anunţă ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă şi precipitaţii mixte în zona montană înaltă, informează digi24.ro.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi în restul masivelor montane”, prognozează meteorologii.

De asemenea, vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Pentru perioada 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12, a fost emisă o avertizare cod galben, vizând intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h”, conform ANM.

La Constanța, temperaturile minime vor coborî luni și marți noapte până la 5 grade C, în timp ce maximele nu vor depăși 15 grade C.

Actualitate