Meteorologii anunță două săptămâni cu vreme instabilă în întreaga țară, cu ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii. Specialiștii ANM spun că vremea se va strica, începând din această după-amiază, urmând ca de miercuri ploile să cuprindă între teritoriul țării.

„De maţi, se înmulţesc ploile, ca şi apariţie, dar şi ca arie. Dacă luni au fost doar câteva celule, de marţi vor apărea şi în sudul extrem, în sud-est, dar în Bucueşti mai puţin. De miercuri, vor fi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ, cam pe tot teritoriul ţării, iar temperaturile vor fi modeste, undeva în jurul celor normale, cu 30-31 de grade în sud, pentru că vorbim de intervale cu ploaie. Vor fi mai scăzute în zonele nordice şi centrale, acolo unde sunt mai multe perioade cu nori, cu 22-24 de grade Celsius. Rămânem în masă instabilă până la sfârşitul lunii, adică vom avea ploi frecvent după-amiaza şi seara în mod deosebit, cele mai expuse fiind zonele de deal şi de munte, dar şi în restul ţării”, a declarat pentru Mediafax Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, începând de mâine ploile vor ajunge pe litoral și vor rămâne aici până pe 26-27 iulie. Vor urma zile cu vreme instabilă, cu ploi frecvente și întețiri temporare ale vântului. Doar sâmbăta aceasta e posibil să fim ocoliți de precipitații, în rest fiind așteptate precipitații zilnice în următoarea perioadă.

(Visited 6.168 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.