Constanța

51 de proiecte depuse în cadrul primului program de bugetare participativă al Constanței

Sursa foto: Primaria Constanta

Primăria Constanța a anunțat că s-a încheiat etapa de primire a proiectelor pentru programul de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța“, fiind depus un total de 51 de proiecte.

Scris de 
 pe data 
18 octombrie, 2022

Proiectele depuse în prima etapă a programului de bugetare participativă se încadrează în nouă din cele zece domenii incluse în program.

Pe platforma online au fost depuse 10 proiecte în domeniul educației, 10 proiecte pentru mobilitate, accesabilitate și siguranța circulației, 10 proiecte pentru amenajare spații verzi și locuri de joacă, 7 proiecte pentru amenajarea de spații publice.

Câte 5 proiecte au fost depuse pentru cultură și sport, 2 proiecte pentru protecția mediului și protecția animalelor, 1 proiect pentru domeniul social și 1 proiect pentru digitalizare.

„Toate proiectele depuse vor fi evaluate de o comisie de specialitate în perioada 17 – 30 octombrie, urmând ca pe 31 octombrie să fie prezentată lista cu cele aprobate. În perioada 7 noiembrie – 4 decembrie, puteți vota online proiectele ce vor fi implementate.

Implicarea și interesul manifestat de cetățeni îmi confirmă faptul că primul program de bugetare participativă din istoria Constanței este un succes. Aștept cu nerăbdare perioada de votare, pentru că, indiferent de proiectele alese, comunitatea este marele câștigător al acestui demers de transparență decizională și gestionare a bugetului public“, a anunțat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Actualitate