Actualitate Constanța

„A înnebunit Chițac!” Locuitorii de pe Șoseaua din Vii nu mai au voie să parcheze mașinile pe stradă

Primăria Constanța a decis ca pe strada Șoseaua din Vii să fie interzisă oprirea, urmând a fi ridicate autoturismele care încalcă această restricție.

Scris de 
 pe data 
29 iulie, 2022

Șoseaua din Vii a intrat în această primăvară în ample lucrări de modernizare. Trotuarele au fost reabilitate cu pavele, s-au creat scuaruri cu pământ pentru flori pe ambele sensuri, la fiecare intersecție s-au montat borduri speciale pentru a facilita accesul cărucioarelor, bordurile au fost schimbate dintr-un capăt în altul, trama stradală a fost asfaltată. O lucrare făcută ca la carte, demnă pentru o zonă centrală. Locatarii nu își explicau cum de Primăria a ales tocmai această stradă, aflată la periferia orașului, fără vreo conexiune cu alte zone importante, fără trafic pietonal. Dar erau bucuroși că s-a făcut.

Bucuria a fost însă de scurtă durată după ce zilele trecute Primăria Constanța a montat indicatoare cu oprirea interzisă și ridicarea mașinii pe toată lungimea străzii, pe ambele sensuri. Practic, cine nu are posibilitatea de a parca în curte, trebuie să își ia mașina și să o ducă pe alte străduțe perpendiculare. Iar în această situație se regăsesc sute de locatari.

Decizia Primăriei este cu atât mai neînțeleasă de oameni cu cât această stradă nu are o importanță rutieră semnificativă, fiind practic o stradă de cartier lungă de aprox. 2 km., care începe din str. Democrației și se înfundă în niște blocuri, folosită cu precădere de locuitorii din zonă.

„A înnebunit Chițac, altfel nu ne explicăm. Credem că el nu știe orașul, nici nu cred că are habar unde este Șoseaua din Vii și ia decizii prostești. Ne-am bucurat că ne-a făcut strada frumoasă, dar acum ne spune că nu mai avem voie să parcăm deloc. Noi ce facem? În curte nu avem loc, casa este la stradă. Ne ducem mașinile pe alte străzi, care sunt și ele deja aglomerate?”, a povestit un conducător auto care și-a parcat mașina exact sub indicatorul de oprire interzisă. „Au pus ei panourile, să vedem dacă au și curajul să vină să ne ridice mașinile. Va ieși scandal mare”.

Locuitorii din cartierul Viile Noi nu înțeleg nici care au fost argumentele pentru care parcările de pe strada Vâful cu Dor au devenit cu plată zona 2, deși această stradă se termină în câmp, la ieșirea din oraș. „Aici ne bate porumbul în geam, dar avem parcare cu plată zona 2, exact ca pe Faleza Cazino. Nu avem turiști aici, nene, doar vulpi și iepuri. Pe b-dul Aurel Vlaicu nu se plătește parcarea, pe b-dul Mamaia nu se plătește parcarea, dar se plătește pe Vârful cu Dor. Cu scuzele de rigoare, dar ăștia care ne conduc orașul sunt idioți?”, a declarat și Adam Viorel, un locatar de pe strada Vârful cu Dor.

Actualitate