Motivând că rufele pe sârmă strică aspectul orașului, în luna aprilie, Primăria Constanța a inclus sancționarea acestei activități într-un regulament de îmbunătățire a activității de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Potrivit deciziei propusă de primarului Vergil Chițac, „întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor“ reprezintă contravenție.

În cursul acestei luni mai multe asociații de proprietari au fost somate ca locatarii să desființeze sârmele întinse pentru uscarea rufelor.

Constănțenii vizați au termen de 7 zile de la primirea avertismentului, „să desființeze frânghiile pentru uscarea rufelor amplasate pe fațada blocurilor, precum și dispozitivele pentru uscat rufe de pe spațiul verde“.

Cei care nu se conformează, pot primi amenzi cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei pentru amplasarea frânghiilor pe exteriorul blocurilor și amenzi între 1.000 și 2.500 de lei pentru amplasarea dispozitivelor pentru uscat rufe pe domeniul public.

Somație primită de o asociație de proprietari din Km 4-5. Sursa foto: Ordinea.ro

(Visited 2.211 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.