Pentru acest lucru trebuie modificat, însă, Codul de Procedură Fiscală, iar autorităţile să stabilească atât criteriile pentru definirea profilului contribuabilului ca „bun plătitor”, cât şi categoriile de facilităţi ce pot fi acordate acestora. Acestea urmează să fie acordate după realizarea unui studiu de impact pe acest subiect.

Cât priveşte eşalonarea la plata datoriilor, Fiscul va notifica debitorul atunci când se constată abateri de la îndeplinirea planului de restructurare.

Potrivit proiectului cei care la data de 31 decembrie 2018 aveau datorii restante la Fisc mai mari de un milion de lei pot beneficia de eșalonarea plăților, concomitent cu elaborarea unui plan de restructurare și cu supraveghere fiscală de durata înlesnirii. Astfel, MFP vrea să evite intrarea în insolvență a unor agenți economici.

Datornicii statului care trebuie să plătească mai mult de un milion de lei vor avea la dispoziție 6 luni pentru a cere statului să le restructureze datoriile.

Dacă se decid să facă acest pas vor trebui să trimită o notificare organului fiscal competent și să accepte un expert independent care elaboreze un pla de restructurare similar celui din cazul insolvenței.

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.