Avocații companiei au motivat că decesul omului nu a survenit în timpul orelor de serviciu, judecătorii au decis că moartea acestuia este considerată ”accident de muncă”.

Instanța din Paris a decis că moartea a fost un accident de muncă și că familia trebuie să primească compensații materiale, arată BBC.

Firma nu este de acord cu decizia judecătorilor, arătând că bărbatul se afla în timpul său liber și în altă cameră de hotel decât cea care i-a fost atribuită.

Totuși, judecătorii arată că angajatorii sunt responsabili pentru orice accident care se petrece în timpul unei călătorii de afaceri.

Bărbatul lucra ca inginer pentru TSO, o companie care oferă servicii de întreținere a căilor ferate, cu sediul la Paris. El a murit într-o cameră de hotel, în timpul unei călătorii de afaceri în 2013, în ceea ce angajatorul a numit ”o relație extraconjugală cu o persoană străină”.

După moartea lui, compania de asigurări de sănătate de stat a transmis că moartea bărbatului a survenit în timpul unui act firesc, precum ar fi ”făcutul unui duș sau mâncatul”. În Franța, un angajat care se află în timpul unei călătorii de afaceri are dreptul de a primi o poliță de asigurare pe parcusul întregii șederi.

 

(Visited 422 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.