Sistemul, care are la bază inteligența artificială, va putea aprecia cât de beat este un pasager, dar și cât de des consumă acesta băuturi alcoolice, din simpla utilizare a telefonului.

Noua funcție va studia și prelucra numărul de mișcări pe care le face utilizatorul pentru a deschide aplicația, zona în care atinge ecranul, cât de repede merge sau cât timp îi ia să comande o cursă.

Astfel, dacă sistemul detectează un comportament care nu este în limitele normalului, Uber va trimite un avertisment către prestatorul serviciului de transport care poate refuza cursa.

Totodată, Uber lucrează și la o modalitate prin care pasagerii în stare de ebrietate să beneficieze de serviciile companiei într-un mod eficient, fiind distribuiți șoferilor care au experiență cu acest tip de pasageri.

De asemenea, aplicația va analiza și date precum ora sau locul de unde se face comanda, pentru a determina dacă în zonă sunt multe baruri și momentul nopții în care un pasager le-ar putea părăsi, iar dacă pasagerul prezintă stare de ebrietate, aplicația se va transforma într-o versiune mai ușor de folosit.

Totuși, experții atenționează că șoferii rău intenționați ar putea vâna pasagerii în stare de ebrietate, pentru a profita de ei sau ar putea evita aceste curse.

Încă nu este clar dacă Uber a început să lucreze la crearea unei aplicații bazate pe inteligență artificială, însă nu este singurul brevet depus de compaie în ultima perioadă.

 

(Visited 87 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.