Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Vergil Chițac introduce taxa pentru spații verzi: 50lei/an
Constanța

AVEȚI ÎNCREDERE! Chițac introduce o taxă de 50lei/persoană pe an pentru spații verzi. Penalități și amenzi pentru cine nu achită

Primarul Vergil Chițac introduce o nouă taxă începând cu 1 ianuarie 2022, pe care o vor plăti toți constănțenii, indiferent de vârstă: 50 lei/an. Taxa este pentru întreținerea spațiilor verzi.

Scris de 
 pe data 
11 noiembrie, 2021

Vergil Chițac a înțeles un singur lucru după primul an de mandat: constănțenii sunt proști și indiferent de ce tâmpenii sau taxe ar inventa el, mai mult de a se plânge pe Facebook cetățenii nu sunt în stare. Este o politică a individului arogant și rupt de realitățile orașului și ale cetățenilor. O atitudine a politicianului parvenit, cu buzunarele pline de bani, care își bate joc de orașul care l-a ales în funcție.

Primarul Vergil Chițac a inventat o nouă taxă pentru constănțeni. Din anul 2022, fiecare constănțean va plăti o taxă de 50 lei/an pentru întreținerea spațiilor verzi. Spre exemplu, o familie cu 4 persoane va plăti de anul viitor 200 lei în plus la taxele și impozitele locale, o sumă uriașă raportată la nivelul celorlalte taxe locale.

Noua taxă a fost introdusă de primarul Vergil Chițac în proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale la nivelul municipiului Constanța pe anul 2022. Constănțenilor care nu plătesc taxa la timp li se vor imputa penalități, iar cei care nu depun declarațiile la timp vor fi amendați cu 316 lei.

Noul capitol, numit TAXA DE AMENAJARE ȘI ÎNTREȚINERE SPAȚII VERZI, prevede ca de la 1 ianuarie 2022, fiecare cetățean cu domiciliul în municipiul Constanța să plătească o taxă de 50 lei/an.

(2)Taxa de amenajare și întreținere spații verzi se instituie ca reacție la degradarea spațiilor publice, ca instrument fiscal menit să contrabalanseze efectele negative asociate cadrului urban construit și de atingere a standarului european de 26 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor al municipiului Constanța. Totodată, taxa creează și asigură veniturile necesare autorității locale pentru acoperirea costurilor cu reabilitarea, extinderea, întreținerea și conservarea suprafețelor de spații verzi în municipiul Constanța.

(3) Taxa este anuală și se plătește până la data de 31 martie 2022 inclusiv.

(4) Valoarea taxei este de 50 lei/persoană/an.

(5) Are calitate de contribuabil, persoana fizică care are stabilit domiciliul în municipiul Constanța potrivit dreptului comun.

(6) În cazul contribuabililor înregistrați în evidențele fiscale ale Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța cu domiciliul în municipiul Constanța la data de 31.12.2021, impunerea la plata taxei se face din oficiu prin emiterea deciziei de impunere anuale.

(7) Contribuabilii neînregistrați în evidențele fiscale au obligația depunerii declarației de impunere pentru stabilirea taxei de amenajare și întreținere spații verzi, personal sau prin reprezentant legal până la data de 31.03.2022. Modelul declarației este prevăzut la alin. (17).

CITEȘTE ȘI: Constanța e altfel. Amendă dată Primăriei pentru că nu îngrijește și nu asigură spații verzi conform Legii

(8) În cazul contribuabililor care își stabilesc domiciliul în municipiul Constanța după împlinirea termenului scadent de plată, depunerea declaraţiei şi plata taxei se efectuează în termen de 30 de zile de la data intervenirii modificării.

(9) Taxa se datorează pentru întregul an fiscal indiferent de data stabilirii domiciliului.

(10) Taxa încetează a se mai datora începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care se modifică domiciliul contribuabilului. Scăderea de la plata taxei se face în urma depunerii unei cereri în termen de 30 de zile de la data intervenirii modificării.

(11) Pentru neplata taxei la termenele scadente, se datorează după aceste termene majorări de întârziere în cuantum de 1%, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii taxei datorate, inclusiv.

(14) Constituie contravenţii următoarele fapte:

depunerea peste termen a declaraţiei;

nedepunerea declaraţiei;

depunerea declaraţiei cu informaţii eronate;

nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la stabilirea taxei.

(15) Contravenţiile prevăzute mai sus se sancţionează cu amendă de la 80 lei la 316 lei.”

CITEȘTE AICI PROIECTUL INTEGRAL!!!

Actualitate