Constanța

„Făgădău a împrumutat 100 milioane lei de la bancă pentru autobuze diesel turcești. Boc a luat fonduri europene pentru autobuze electrice”

Scris de 
 pe data 
9 ianuarie, 2019

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, spune că primarul Decebal Făgădău se laudă cu realizări în fruntea orașului care sunt departe de realitate.

„Observ că primarul Decebal Făgădău a transformat achiziția autobuzelor diesel din Turcia ca pe un titlu personal de glorie, cu care defilează prin fața constănțenilor. O mare realizare epocală pentru un primar care, din păcate, demonstrează că nu este capabil pentru administrație și dezvoltare.

În realitate, primarul Decebal Făgădău a împrumutat orașul de la bănci cu 100 milioane de lei pentru a achiziționa o flotă de 104 autobuze diesel din Turcia. Această frază spune totul. Marea realizare a fost de fapt un împrumut la bancă și pentru ce? Autobuze diesel turcești. Asta în condițiile în care toate marile orașe caută să scape de vehiculele diesel, să limiteze cât se poate de mult și chiar să interzică accesul mașinilor pe motorină. Noi, la Constanța, trebuie să fim bucuroși însă, să-l aplaudăm pe Făgădău și să primim cele 104 autobuze diesel, care vor polua aerul orașului pentru mulți ani de acum încolo”, a declarat liberalul Bogdan Huțucă.

Deputatul PNL îi recomandă lui Făgădău să se uite la primarii liberali din Cluj, Oradea sau Arad, care au schimbat flota de transport în comun cu autobuze electrice Mercedes cu fonduri europene, fără a se împrumuta la bănci sau a cheltui bani din bugetul local.

„Ceea ce nu a aflat însă primarul Constanței este că trăim într-o Europă a proiectelor comunitare, a finanțărilor nerambursabile, a investițiilor în protejarea mediului și dezvoltarea industriilor eco. Ceea ce a făcut Făgădău cu cei 100 milioane de lei împrumutați de la bănci au reușit alți primari din România, dar cu bani luați gratuit de la UE. Au schimbat flota de autobuze pentru transport în comun, iar în loc de mașini diesel turcești au optat pentru vehicule electrice sau hibrid.

Fără să împovăreze orașul și contribuabilii, primari din Cluj, Oradea sau Arad au atras fonduri europene și au cumpărat autobuze electrice, care, într-adevăr, sunt o realizare pentru aceste orașe.

Așadar, atunci când îl mai auziți pe primarul Făgădău lăudându-se cu marele său proiect îndeplinit, aminitiți-i că pentru un credit în bancă, așa cum a făcut el pentru Constanța, nu e nevoie de primar, ci doar de buletin și adeverință de venit”, a mai adăugat Bogdan Huțucă.

 

 

 

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate