Într-un răspuns formulat pentru Știrile TVR, pompierii spun că au constatat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța instalația electrică era precară, iar tuburile de oxigen au fost depozitate necorespunzător.

O altă constantare este că în stația de distribuție oxigen, spațiu cu risc mare de explozie și incendiu, se folosesc dispozitive și unelte neprotejate corespunzător, care produc scântei prin funcționare.

Pompierii mai spun că un incendiu nu ar putut fi anunțat la timp pentru că instalaţia de detectare – semnalizare incendiu cu care e echipată o parte din construcţie nu e pusă în funcțiune.

Amintim că în ziua incendiului, șeful DSU, Raed Arafat declara la Constanța, că unele dintre neregulile descoperite de ISU Dobrogea la ultimul control efectuat la Spitalul de Boli Infecțioase sunt la sistemul electric.

Au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, declara Arafat.

Între timp, situația devine tot mai tensionată, medicii din cadrul spitalului ieșind în public cu acuzații grave la adresa Primăriei și a edilului Vergil Chițac, acuzat că nu a făcut niciun demers pentru a redeschide unitatea medicală.

(Visited 335 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.