Marian Cernica este unul dintre cei 7 adulți care au fost transportați la spital în urma incendiului, izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, ce a distrus blocul de pe strada Prelungirea Srg. Nicolae Grindeanu din Constanța. Marian este singurul pacient în stare gravă, el fiind acum internat la secția de chirurgie plastică, cu arsuri pe căile aeriene superioare și arsuri de gradul II și III pe 7% din suprafața corpului. Bărbatul este căsătorit și are o fetiță.

Colegii săi din din Liga Militarilor Profesioniști s-au mobilizat pentru a strânge fonduri menite să îl ajute pe Marian să scape cu viață. Militarii fac un apel către oricine este dispus să ajute, pentru ca bărbatul să se poată întoarce la fetița și soția lui.

Redăm mesajul transmis de Liga Militarilor:

Noaptea trecută, mai multe familii din municipiul Constanța au petrecut momente de spaimă, în urma incendiului izbucnit la un bloc care a ars ca o torță, fiind compromis aproape în întregime. La Spitalul Județean Constanța au fost transportați în total 9 pacienti (2 copii şi 7 adulți).

Un singur pacient a fost preluat pe cod roșu, fiind urgență majoră, şi a rămas internat. Este vorba despre camaradul nostru, Cernica Marian, care prezintă arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gr.II şi III pe 7 % din suprafata corporala. Acesta este internat pe secția de chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de față intubat, dar starea sa este stabilă.

Soția și fetița camaradului nostru se află în afara oricărui pericol și vor fi cazate la căminul de garnizoană C2. Colegul nostru are mare nevoie de ajutorul nostru, poate mai mult decât oricând. Camarazii din unitatea din care face parte s-au organizat deja pentru a-l ajuta şi l-au desemnat pe domnul Talpan Silviu să se ocupe cu strângerea fondurilor şi ajutoarelor atât financiare cât şi materiale.

Liga Militarilor Profesionişti doreşte să-l sprijine pe camaradul Cernica în aceste momente de grea încercare şi îi roagă pe toți membrii săi şi pe toți oamenii de bine să procedeze la fel. Să strângem rândurile, camarazi! Avem o viață de salvat! Să ne organizăm exemplar, cum doar noi, militarii, ştim să o facem, si sa il ajutam cum putem fiecare! Orice mic ajutor contează şi poate face diferența între speranță şi deznădejde!

Puteți face donații pentru camaradul nostru în contul IBAN: RO38RZBR0000060023185231, deschis în lei la Raiffeisen Bank, pe numele lui SILVIU TALPAN.

Amintim că, între timp, polițiștii constănțeni au transmis că doi copii sunt responsabili de incendiul ce a lăsat pe drumuri aproape 40 de familii în prag de sărbători.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului.“, a transmis IPJ Constanța.

VIDEO. Imagini de pe camerele de supraveghere de la izbucnirea incendiului din Km 4-5. Doi tineri sunt căutați de autorități

(Visited 3.636 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.