Festivitatea s-a desfășurat în Aula “Gavrilă Rican” a Universității Maritime Constanța, iar titlul de cetățean de onoare a fost acordat post-mortem Elenei Buhaiev, plutonierului adjutant Ioan Iulian Căpățână, dirijorului Operei, Gheorghe Stanciu și fostei gimnaste Daniela Sofronie.

Acordarea titlurilor a venit după ce, în cadrul ședinței din luna februarie, consilierii locali au votat „pentru“ la propunerilor aflate pe ordinea de zi.

Am așteptat cu nerăbdare această zi. Mă simt onorată pentru titlul de Cetățean de Onoare al orașului Constanța acordat astăzi. Îi mulțumesc domnului Ilie Floroiu și le mulțumesc tuturor celor care au facut posibil ca visul meu să devină realitate!“, a declarat Daniela Sofronie.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, Daniela Sofronie își exprima regretul că vreme de 14 ani administrația locală din Constanța a trecut-o cu vederea în acordarea unui titlu pe care îl merită, ignorându-i practic performanțele sportive.

Până la momentul respectiv, Daniela depusese de două ori la Primăria Constanța dosarul ce conținea și cererea pentru acordarea titlului. Asta în timp ce sportiva fusese deja numită cetățean de onoare al Atenei și Devei.

Postarea campioanei a venit după ce, în cadrul unei emisiuni la Radio Constanța, fostul sportiv și recordman Ilie Floroiu, în prezent consiler pe probleme de sport al primarului, a declarat că este o mare nedreptate și va ridica această problemă, pentru ca Dana să devină cetățean de onoare al orașului.


În vara anului 2004, lotul feminin de gimnastică al României se întorcea de la Atena cu una dintre cele mai de succes performanțe la Jocurile Olimpice. Din acea echipă făceau parte și constănțencele Cătălina Ponor și Daniela Sofronie, care au adus la Constanța aurul olimpic pe echipe. De asemenea, Cătălina mai câștigase aurul pentru bârnă și sol, iar Daniela argintul la sol.

 

(Visited 135 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.