Erată. Într-o variantă inițială a acestui articol menționam faptul că serviciul de car sharing este disponibil doar pentru clienții BCR. Informația nu a fost corectă, exclusivitatea clienților BCR fiind eliminată în urmă cu câteva luni.

Serviciul, denumit BCR eGo, folosește autoturisme electrice marca BMW i3. În prezent, la Constanța sunt disponibile cinci mașini.

Orice constănțean poate închiria o mașină elecrică, însă clienții BCR beneficiază de tarife reduse. Pentru folosirea unei mașini eGo, trebuie să descărcați o aplicație, disponibilă pe Android și iOS. Așadar, constănțenii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al orașului, dar există și recomandarea de a fi parcate într-o zonă predefinită.

Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului pot fi consultate prin aplicație și variază, însă tariful general este 55 RON pentru primele 30 minute și 1,3 RON Pentru fiecare interval de un minut ulterior. Mai multe detalii puteți afla de aici.

Mașinile pot transporta până la patru persoane. Bateria automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiții normale de utilizare.

Trebuie să știți că la Constanța, vehiculele hibrid sau electrice beneficiază de parcare gratuită.

Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța“., se arată în H.C.L nr. 227/2019.

Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă emisă de primărie. Cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente:

– Carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal
– Declarație GDPR – se găsește pe site-ul Primăriei Constanta
– Certificat de înmatriculare al autovehiculului
– Documente care fac dovada dreptului de utilizare al autovehiculului.

Aceste documente pot fi transmise și pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.ro

 

(Visited 1.091 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.