Constanța

Cazinoul va fi salvat. Au fost alocați în buget banii pentru reabilitare

Lucrările de reabilitare ale Cazinoului din Constanța ar putea începe în prima parte a acestui an. Potrivit deputatului liberal Bogdan Huțucă, Compania Națională de Investiții a alocat banii necesari, iar procedurile de contractare a lucrărilor par a se finaliza cu bine.

Scris de 
 pe data 
11 februarie, 2019

Costurile totale ale investiției s-ar ridica la peste 30 milioane de lei, surse din cadrul CNI confirmând că toți banii au fost prinși în bugetul instituției.

Dar, ca și până acum, nu banii au fost problema, ci procedurile de atribuire a lucrărilor, care au fost contestate în repetate rânduri iar licitațiile anulate. De data aceasta, lucrurile par a se fi așezat, iar lucrările să înceapă chiar din această vară.

Cazinoul a mai trecut însă prin asemenea promisiuni și speranțe, de peste 14 ani tot trâmbițându-se necesitatea și urgența reabilitării monumentului, până ce a ajuns în starea de degradare de astăzi.

Compania Națională de Investiții (CNI) are alocate în Bugetul pe 2019 fondurile necesare pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. O veste îmbucurătoare pentru orice constănțean care își iubește orașul.

Sper ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să înceapă lucrările de reabilitare a Cazinoului, după ani de zile de abandon și nepăsare din partea autorităților locale. Cazinoul este un simbol al Constanței și nu ar fi trebuit niciodată să ajungă în această stare de degradare.

Sunt convins că, după mai bine de 10 ani de ruină, Cazinoul poate fi readus la viață și poate redeveni cartea de vizită a unui oraș care este dator să-și respecte și să-și apere identitatea.”, a declarat și deputatul PNL Bogdan Huțucă.

 

Actualitate