Umor

„Ce-ai pus în iahnie, Făgădăule?!“ Explozie la un club de pensionari, după ce nea’ Puiu s-a bășit lângă o lumânare

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
2 decembrie, 2018

„Ce-ai pus în iahnie, Făgădăule?!“, s-au întrebat câteva zeci de pensionari nervoşi, speriaţi şi bulversaţi după ce ieri au servit mai multe porţii de iahnie gratuită, oferită de Primăria Constanţa cu ocazia Zilei Naţionale. O explozie cauzată de o flatulaţie puternică lângă o sursă de foc a fost la un pas de a le curma vieţile din cauza sperieturii zdravene pe care au trăit-o.

Nea’ Puiu este unul dintre cititiorii fideli ai publicaţiei noastre şi, alături de alţi câţiva pensionari, a ţinut cont de sfaturile pe care le-am oferit aici despre cum pot fi consumate mai multe porţii de fasole gratis din partea Primăriei.

Seniorii au dat un tur al celor cinci puncte din Constanţa, unde ştiau este oferită iahnie cu cârnaţi, au mâncat pe săturate, apoi s-au întors la Clubul Pensionarilor de pe Badea Cârţan, pentru a mai depăna amintiri din vremurile bune.

Face parte din procedura noastră standard când e vorba de pomeni de genul ăsta, ne-am obişnuit cu ele şi chiar ne distrăm, dar nu ne-am gândit nicio clipă că vieţile noastre, atât cât a mai rămas din ele, pot fi puse în pericol“, spune nea’ Suciu, unul dintre băieţi.

Ăştia vrea să ne omoare, aia e!“, a intervenit agitat şi un nene cu bască şi ochelari pe nas.

Pensionarii povestesc că, la un moment dat, în timpul unei obişnuite partide de şah, unul dintre ei a aprins o lumânare.

Treaba asta cu lumânarea o facem mai mereu, preventiv, că nu se ştie niciodată când mai pică unul dintre noi, dacă mă-nţelegeţi, şi e bine să fim pregătiţi, să aibă omul o lumină la căpătâi“, ne-a explicat şi nea’ Marcel. „Ţineam lumânarea şi mă aplecasem, că scăpasem chibritul şi ăla a fost momentul când nea’ Puiu a dat-o straşnic şi s-a făcut o flacără mare, cu bubuitură de mi-am ars şi sprâncenele“, a continuat el. „Suntem atâţia aicea care suntem cu inima, cu tensiunea cu astea… A fost cumplit!“.

După un apăsător moment de linişte, în care fiecare şi-a văzut viaţa prin faţa ochilor, după cum relatează, şi-au dat seama că, din fericire, sunt teferi şi că s-au ales doar cu o sperietură zdravădă. Nea’ Puiu regretă şi spune că a fost un moment independent de voinţa lui.

Al dracului ăla care o mai pune botu’ la iahniile lui Făgădău! Mici, tochituri, borşuri, ciorbe… Alea da, mai servim! Dar fasole de la el nu îmi mai trebuie cât ‘oi mai trăi“, a exclamat revoltat nea’ Puiu.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate