Acum, din păcate, zona arată ca după război, ca o uliță mocirlită din cel mai sumbru ghetou. Nimic nu anunță că se sărbătorește Centenarul, că se apropie Crăciunul. Totul este gri, posomorât și mizer. Un oraș abandonat, care poartă pecetea anilor de zile de administrație PSD.

Strada Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Poșta Mare și magazinul Tomis era odinioară cel mai aglomerat și frumos punct din centrul Constanței. Toate marile orașe ale țării au astfel de centre comerciale pietonale, împânzite cu magazine, cafenele și restaurante. Din păcate, Constanța și-a ucis cu premeditare centrul, din rațiuni meschine și financiare ale administrației Mazăre.

Acum zace în uitare, abandonat de autorități, de constănțeni. Zona a devenit doar un cartier de mahala, unde se joacă puradeii din zonă și ies la „atac” șmenarii. Este chiar periculos să te prindă întunericul în acest cartier care, odată, era sufletul orașului.

Începutul de decembrie a găsit strada Ștefan cel Mare în zloată și întuneric. Pe porțiuni întinse, gheața întinde capcane puținilor trecători. Grămezi de zăpadă și gheață înnegrită, amestecat cu mocirlă și gunoaie, străjuiesc mijlocul străzii, ca un separator organic de sensuri. Magazinele stau cu obloanele trase, cu vitrinele goale sau ziare în geamuri și anunțuri de închiriat. Unde altă dată se căuta luxul, acum au mai rămas doar chinezăriile și buticurile second-hand. Doar Tomisul pare că se încăpățânează să nu cadă, însă suferă și pare să-i fie tot mai greu să supraviețuiască.

Primăria nu a mai trecut probabil de mult prin zonă. Mizeria de pe străzi, lipsa oricărei decorațiuni de sărbători, arată că centrul pietonal al orașului se află în dizgrația primarului și a subordonaților săi. Strada e tristă, dezolantă, deși taie chiar inima orașului și ar fi trebuit să fie punctul de legătură al orașului cu marea și cu centrul vechi.

(Visited 2.293 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.