Este deja tradiție modul în care unii politicieni profită de perioadele sărbătorilor importante, pentru a-și mai curăța din rapănul adunat în cursul anului. Pentru că „dă bine la mase“, rețeta este în continuare aplicată, iar gestul caritabil este transformat în platformă de imagine fiind exploatate situațiile unor persoane defavorizate. În cazul de față, bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstice de pe strada Unirii din Constanța.

Pe scurt, părinții copiilor de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” și de la Cercetașii României „Dacia Pontica” au pus mână de la mână pentru a le face o bucurie pensionarilor de la Cămin. În ziua stabilită pentru oferirea cadourilor, la centru și-a făcut apariția primarul Vergil Chițac, pensionar la rândul său, însă cu pensie specială. Responsabilii de comunicare din cadrul Primăriei Constanța au făcut o postare cu fotografii în care edilul împarte din darurile cumpărate din banii părinților.

Deși în mesajul primarului meritul este atribuit celor mici, în fotografiile postate, alături de bătrâni, nu apar copii, pentru că niciunul dintre ei nu a fost prezent la eveniment. Apariția lui Chițac și faptul că postarea a fost publicată pe pagina Primăriei, a stârnit un val de reacții negative din partea opiniei publice, dar și a unora dintre părinții care au contribuit la achiziționarea cadourilor.

Edilul este criticat și a cuzat că a „confiscat“ darurile celor mici pentru imaginea sa.

Copii au pregătit scrisorile și cadourile cu mare drag și totuși nu înțeleg ce caută domnul primar acolo?!? Așa vă lăudați să dați bine în fața populației? Anul acesta nici măcar o ciocolată nu ați fost în stare să oferiți copiilor…“, a transmis unul dintre părinți.

Iar comentariile au continuat să apară:

De ce se laudă primăria cu lucrurile frumoase dăruite de copiii noștri? Ar fi trebuit împărțite de ei, nu de „domnul primar” care nu a contribuit cu nimic, doar ca să dea bine în poze. Le mulțumim părinților și copiilor implicați în acest act de binefacere!“.

Felicitări copiilor. Nu înțelegem ce cauta acolo primarul să își însușească meritele unor copii, în condițiile în care primaria nu a contribuit cu nimic.

Domnule Chițac, chiar nu aveați ce căuta acolo! Dacă tot vreți sa păreți un om bun, faceți dumneavoastră din banii dumneavoastră ceva ptr. acesti bunici. Sunt imagini duioase și este meritului copilașilor!

Darurile din partea copiilor, daruite de primar… De ce nu a oferit Primaria ceva acestor batrani?“.

Deși acum le urează sănătate și fericire pensionarilor de la Cămin, amintim că în 2020, senatorul Vergil Chițac vota împotriva majorării pensiilor, el încasând lunar o pensie specială de 10.000 de lei. Actul normativ nu i-ar fi adus și lui mai mulți bani deoarece el beneficiază de o pensie militară și aceasta nu intra în sfera de aplicare a legii respective. Însă, Vergil Chițac nu a avut o problemă, nici morală nici de fiscalitate a țării, când a propus un proiect de lege ce permitea cumularea pensiei speciale cu cea de serviciu. Beneficiarii legii erau doar două persoane: Chițac și un coleg de la PSD, Viorel Sălan.

Postarea făcută pe pagina Primăriei Constanța:

(Visited 1.000 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.