Actualitate Constanța

Chițac intră în campanie și anunță un nou șantier. Încep lucrările în parcul de la Gară și se vor termina în 2024, la vară

Sursa foto: Facebook / Vergil Chitac
Scris de 
 pe data 
16 noiembrie, 2023

După ce a stat ascuns vreme de trei ani, primarul Vergil Chițac a început să defileze prin anumite zone din Constanța, unde ar urma să fie derulate proiecte pe care „le pregătea de mult timp“.

Deși nu organizează conferințe de presă și nici nu răspunde la sugestiile și comentariile constănțenilor, primarul a anunțat pe pagina sa de Facebook că ține cont de mesajele care i se transmit și că pentru el este important să „construiască în echipă pentru Constanța“.

În acest context, Chițac spune că au început lucrările în Parcul din Zona Gării, adăugând că „nevoia oamenilor de a fi înconjurați de natură și de spații verzi este prioritară pentru el și echipa sa“ – asta în timp ce parcul Tăbăcărie, spre exemplu, este în continuare o pârloagă și în ultimul an a tăiat sute de pomi sănătoși de pe bulevardele principale ale orașului.

Redăm mai jos textul integral postat pe pagina de Facebook a primarului:

„Foarte mulți dintre dumneavoastră mi-ați semnalat situația din anumite parcuri și îmi doresc să știți că întotdeauna țin cont de mesajele care mi se transmit constructiv și pentru binele comunității, indiferent că sunt pozitive sau negative.
Pentru mine este foarte important să construim în echipa pentru Constanța.

Transmit pe această cale că un proiect pe care îl pregăteam de mult timp a început să prindă contur.

Am început lucrările pentru Parcul din Zona Gării, un spațiu atât de necesar cetățenilor. Nevoia oamenilor de a fi înconjurați de natură și de spații verzi este prioritară pentru mine și echipa mea, mai ales că joacă un rol extrem de important pentru sănătatea și starea noastră de spirit.

În curând vom fi în plin șantier, iar parcul va arăta ca atare, așa că apelez la răbdarea tuturor până la finalizarea lucrărilor. Vă asigur, însă, că va merita așteptarea, termenul estimat de finalizare fiind vara anului 2024, moment în care ne vom bucura cu toții de un parc modern și frumos!

Suntem în plină etapă de proiecte și pentru alte parcuri din Constanța, următorul pentru care vom începe lucrările fiind Parcul Tăbăcărie.

Așa cum am mai spus, crearea a cât mai multe spații recreative care să aducă o stare de bine cetățenilor reprezintă o prioritate a mandatului meu și voi depune toate eforturile astfel încât să avem cât mai multe astfel de proiecte încheiate.“

Actualitate