Reuniunea grupurilor parlamentare într-un astfel de format are loc anual, cu prilejul debutului sesiunii de toamnă a Parlamentului. Principalul scop al reuniunii PSD este, oficial, acela de a evalua activitatea guvernului Dăncilă și a fiecărui ministru în parte. Însă în consiliul PSD ar putea fi abordate și alte teme, precum organizarea unui protest la Cotroceni, suspendarea lui Klaus Iohannis sau excluderea din partid a unor membri care s-au opus public lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea spunea, pe 21 august, că „există o fierbere foarte mare în partid – asta e fierberea, nu scrisorile unor colegi şi colege – că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis? Şi este foarte posibil să începem lucrul ăsta. O să avem un Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem.”

Un alt context este însă cel în care va avea loc reuniunea CExN, în care s-ar putea discuta, în afara problemelor organizatorice, şi despre scrisoarea deschisă a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, dată publicităţii în 14 august. În scrisoare Andronescu îi solicită liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate „pentru binele României şi al PSD” şi precizează totodată că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp „cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti”, informează digi24.ro.

(Visited 221 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.