Principala preocupare a polițiștilor locali trebuie să fie ordinea și siguranța publică, în special amendarea celor care murdăresc domeniul public. Polițiștii ar trebui să patruleze zilnic pe străzi, parcuri, stații de autobuz și să sancționeze drastic orice cetățean care își aruncă mizeria pe jos, care nu strânge după propriii câini, care tratează spațiul public ca pe o ghenă de gunoi.

Parcurile sunt pline de femei și bărbați, așa-ziși părinți de profesie, care fac covor de coji de semințe la câțiva centimetri de locul unde copiii lor se joacă. Le atârnă mizeria la gură cu salivă uscată, în timp ce peturile de cola stau aruncate în iarbă. Zi-le un singur cuvânt și vei stârni un roi de viespi. Nu ei sunt cei anormali și „bolnavi”, ci tu cel care ți-ai permis să le atragi atenția că în mizeria făcută de ei se joacă înclusiv copiii lor. Aceiași oameni care nu au nicio problemă ca la plajă să își facă nevoile în apa mării la câțiva centimetri de locul unde li se bălăcesc moștenitorii. Sunt agresivi și mulți și, din păcate, foarte solidari în nesimțire și tupeu.

Străzile sunt pline de rahat de câine și chiar de om, de saci cu gunoaie menajere, cu castroane cu ciorbă și mâncare mecegăită pentru câini și pisici. O simplă deplasare pe străduțele din spatele magazinului Tomis îți întoarce stomacul pe dos.

Te poți plimba ore în continuu pe strada Ștefan cel Mare, iar niciun polițist nu se va ivi să deranjeze zecile de cerșetori care hărțuiesc orice trecător. Sunt insistenți, te trag de mânecă, la nevoie îți bagă și mâna în buzunar. Mulți sunt întorși de pe meleagurile străine, de unde pandemia i-a returnat la vatra civilizației. Pirande cu puradei, lăutari fără picioare sau ghicitoare, oameni triști careși-ar vinde povestea și pe 1 leu. Nu de departe supraveghează „angajatorii” și „binefăcătorii” lor, cei pe care nicio instituție a statului nu îi deranjează nici măcar cu o vorbă.

În schimb, dacă vreți să găsești polițiști locali, caută prin parcările cu plată din oraș sau locurile umbroase unde se odihnesc în mașină. E mai facil pentru dânșii să stea la pândă pentru a prinde șoferul care nu achită taxa de parcare sau care își oprește mașina într-un loc nepersmis. Tacticoși, au tot timpul textul de lege la ei și îți aplică sancțiunea „scrufulos”, mândri că au mai pârlit un fraier.

Stimați polițiști locali și șefi ai Primăriei Constanța, avem un oraș atât de murdar fiindcă nimeni nu ia măsuri împotriva celor care fac, din nesimțire și dispreț, ca străzile să arate ca o hazna. Voi alergați șoferi pentru 100 de lei, în timp ce Constanța devine o ghenă de gunoi.

Primăria Constanța nu mai convinge pe nimeni cu cele două poze postate pe Facebook din lună în lună, arătând cine știe ce duduie amendată că a scuipat semințe în fața scării. Aceste cazuri nu trebuie să mai fie doar cu titul de exemplu, ci să devină practica și prioritatea autorităților, care prin amenzi și măsuri să civilizeze acea parte a populației care nu a înțeles încă dorința majorității de a trăi într-un oraș curat și civilizat.

(Visited 1.763 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.