Actualitate Constanța

CTP, despre Farul și câștigarea campionatului: Construind echipe, Hagi s-a reconstruit pe sine

Scris de 
 pe data 
25 mai, 2023

Cunoscutul jurnalist, Cristian Tudor Popescu (CTP) a scris despre performanța lui Gică Hagi și a jucătorilor Farul Constanța de a câștiga titlul de campioni ai României în urma meciului spectaculos desfășurat duminică, 21 mai, pe stadionul de la Ovidiu, în fața FCSB.

CTP a spus că Farul Constanța a câștigat în fața unei echipe superioare și i-a comparat pe jucătorii lui Gică Hagi cu o echipă de Premier League. De asemenea, jurnalistul a subliniat ambiția și devotamentul lui Hagi de a evolua și de a crea performanță.

Gheorghe Hagi e campionul României. Pentru că Gică mai merită un titlu, pe lângă „Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor”: Cel mai mare antrenor român de fotbal. Se pot face pe loc două contrapropuneri: Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu. Antrenori cu rezultate impresionante, fără discuție, dar ei nu au creat o echipă, au preluat, de cele mai multe ori, jucători foarte buni, consacrați. Gică Hagi a făcut mai mult: a zămislit un spirit, pe care l-a insuflat unor fotbaliști tineri, necunoscuți. A născut cluburi de fotbal din pământ, din iarbă verde.

Farul Constanța a reușit să învingă un FCSB superior ca valoare tehnică, printr-o capacitate de a îndura, un elan și o dăruire de echipă din Premier League, cum nu mai credeam să văd vreodată în România.

Construind echipe, Hagi s-a reconstruit pe sine. Vă mai amintiți debutul lui dezastruos ca antrenor al echipei naționale? De acolo, de foarte jos, Gică a avut tăria să înțeleagă că a juca nu e totuna cu a antrena. Cu umilință, răbdare, cărți și carnețel a început să învețe. S-a descurcat singur, fără susținerea unei Federații care l-a ținut pe tușă. Și a reușit să aducă pe lume o pasăre rară, într-o țară în care tăiatul aripilor e sport național.

Într-o țară în care educația abia își mai trage sufletul, marele Hagi a avut puterea și priceperea să se autoeduce.“, a scris CTP pe pagina sa de Facebook.

Actualitate