Constanța

Cum a „păgubit” prefectul PNL-colivă al Constanței mii de mămici cu suma de 2000 de lei

Scris de 
 pe data 
10 martie, 2024

Începând din luna februarie a anului trecut, mămicile din Constanța ar fi trebuit să primească la nașterea copilului suma de 2000 de lei în cadrul programului Bebe Trusou. Deși aprobat de Consiliul Local Constanța, banii nu au putut fi plătiți deoarece prefectul PNL al Constanței, Silviu Coșa, a atacat în instanță programul pe considerentul că… este proiectul PSD. Asta deși sunt sute de primării în întreaga țară, chiar și în județul Constanța, care derulează proiecte identice.

Pe data de 8 martie, chiar de Ziua Femeii, instanța de judecată a respins definitiv acțiunea de anularea a proiectului Bebe Trusou, înaintată de Prefectura Constanța.

CITEȘTE ȘI: Prefectul și viceprimarul Constanței au făcut ședință foto cu coliva în cimitir

Inițiatorul proiectului, consilierul PSD Costin Răsăuțeanu, spune că mii de mămici au fost private de acești bani.

„Începând de astăzi, acest program, inițiat de mine și colegii mei consilieri PSD, trebuie să fie aplicat de către primărie! Este perfect legal, după cum s-a pronunțat instanța și nu cu încălcarea prevederilor legale, după cum a apreciat, politic, prefectul PNL. Neținând cont de interesele constănțenilor, cel care are în atribuțiuni să vegheze la respectarea legii le-a urmărit doar pe cele de partid. Din nefericire, s-a pierdut o prea lungă perioadă în care tinerii noștri ar fi trebuit să beneficieze de cei 2.000 lei la nașterea copilului. Așa se întâmplă când ajung oameni mici pe funcții mari și nu le pasă de drepturile legale ale cetățenilor”, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Actualitate