Politică

Cum am oripilat UE în doar 3 săptămâni. Copii de politicieni, judecători, fratele iubitei lui Dragnea, trimiși ca diplomați la Bruxelles

La doar câteva zile de la preluarea președinției UE, România sperie Bruxelles. Un val de pile și copii de pesediști a luat cu asalt instituțiile europene, Reprezentanța României de la Bruxelles fiind împânzită cu odraslele politicienilor români. Printre aceștia, și fratele iubitei lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, informează adevarul.ro.

Scris de 
 pe data 
23 ianuarie, 2019

Aflată pentru şase luni la conducerea UE, România livrează la Bruxelles un val consistent de nepotism. Surse din Ministerul Afacerilor Externe au explicat pentru „Adevărul“ că Reprezentanţa României pe lângă UE numără două tipuri de diplomaţi. „Specialiştii, care ţin în spate şefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem de râs, şi pilele, copii de politicieni, ajunşi la Bruxelles cu ordin de la partid“, explică sursele citate. Printre aceștia, copii de politicieni, șefi SIE, judecători CCR, dar și fratele Irinei Tănase, iubita președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Iată lista publicată de Adevărul:

1. Ramona Niţă face parte din secţia „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ a Reprezentanţei. Este fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niţă, condamnat vara trecută la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

2. Alexandru Pogea este fiul lui Gheorghe Pogea, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, ajuns la acea vreme în Executiv cu susţinerea lui Adriean Videanu. Alexandru Pogea este coordonatorul secţiei „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ din cadrul Reprezentanţei.

3. Mihnea Sarcă e fiul fostului director adjunct al SIE, Vasilică Sarcă, trecut în rezervă anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis. Mihnea Sarcă e angajat la Bruxelles în Secţia Afaceri Economice şi Financiare, unde se ocupă de dosare ce ţin de sectorul bancar şi piaţa de capital.

4. Diana Cliveti a fost repartizată la „Politica Externă de Securitate şi Apărare“. Diana Cliveti este fiica Minodorei Cliveti, fost parlamentar PSD de Bacău între 2000 şi 2008, apropiată de fostul sforar social-democrat Viorel Hrebenciuc.

5. Raluca Seucan coordonează secţia „Afaceri Interne” din cadrul Reprezentanţei României la Bruxelles. Este fiica Aspaziei Cojocaru, fost judecător CCR. Raluca Seucan este soţia lui Claudiu Seucan, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe vremea guvernării Năstase.

6. Iulian Tănase se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comerciale Externe“. Cine este Iulian Tănase? Fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

 

Actualitate